Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Millstone Special #23 7 Years Old PX Cask Strength Zuidam Distillers

(0,0 / 5)
Millstone Special #23 7 Years Old PX Cask Strength Zuidam Distillers
Gelijk bij het inschenken is het duidelijk, dit is een donkere, rijke whisky. De whisky heeft de typische tonen die je verwacht van een whisky die 7 jaar in een oud PX sherry vat gerijpt heeft. Ondanks de rijping op PX sherry vaten is de eerste indruk van de whisky eerder fris als zoet maar als je hem even de tijd geeft toont de whisky zijn ware gebalanceerde en complexe karakter. De unieke kwaliteiten van deze whisky komen door het gebruik van een kristalheldere wort die koel en langzaam gist voordat hij rustig gedistilleerd word met een vroeg cut point aan het eind van de midden loop. Na distillatie heeft deze whisky zijn volledige rijping gehad op Pedro Ximinez sherry vaten. De rijping op deze vaten geeft de whisky zijn mooie kleur en versterkt de elegante rijke zoete tonen en diepgang.
€ 64,99
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
51.63% vol
Soort whisky
Single Malt
Geur
Elegant en fruitig bij het inschenken. De whisky ontwikkelt zich echter snel en toont zijn ware karakter met frisse tonen van citroen en sinaasappel die de rijke zoete tonen van gedroogd fruit en chocolade balanceren. Door volle rijping op PX vaten heeft de whisky veel complexiteit en diepgang gekregen met de tonen van donkere chocolade en drop maar altijd weer gebalanceerd door de frisse citrus tonen.
Smaak
Rijk en evenwichtig. De natuurlijke zoete tonen van het PX vat word in evenwicht gehouden door de frisse citrusaroma’s, tezamen met aroma’s van cacao, gedroogd fruit en een klein bittertje levert het een complexe whisky op met veel diepgang.
Afdronk
Lang en rijk met een verfijnd zoetje.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review