Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 09.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 12.30 en 13.30 - 18.00 uur
Vr: 08.30 - 20.00 uur
Za: 08.30 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Bier-feitjes, weetjes en fabels I

Bierfeitjes, -weetjes en -fabels

Een echte bierliefhebber weet natuurlijk alles over bier. Dat je bier gewoon moet drinken en niet voor iets anders moet gebruiken, hoe het voelt om een ietsiepietsie teveel op te hebben, dat die buik eigenlijk een bierbuik is en dat een biertje na het sporten best lekker maar niet heel gezond is. Of dit allemaal waar is en omdat er nog veel meer interessante verhalen over bier te vertellen zijn hebben we hieronder een leuke lijst met wetenswaardigheden, fabels en interessante feiten over bier. Kunt u indruk maken op uw familie en vrienden!

Wist u dat:

1. Bier al 2600 jaar voor Christus gebrouwen werd…..
In Mesopotamië dronken priesteressen dit zelf gebrouwen drankje. Met dit bier werd hun godin Ninkasi geëerd. Ook de oude Egyptenaren dronken bier, wat toen Hekt genoemd werd. Archeologen hebben kleitabletten gevonden van de Babyloniërs waarop recepten te lezen stonden van verschillende biersoorten. En in de middeleeuwen werd er meer bier dan water gedronken.2. Bier niet uitsluitend een “mannen-ding” is…..
Sterker nog, zeer waarschijnlijk is de uitvinder van bier een vrouw volgens onderzoekster en schrijfster van het boek Beer "O'Clock: Craft, Cask and Culture", Jane Peyton. Duizenden jaren geleden mocht bier uitsluitend gebrouwen en gedronken worden door vrouwen. Ze zegt er het volgende over: “I know men will be absolutely stunned to find this out, but they've got women to thank for beer.”


3. De term ladderzat is ontstaan in Groningen…..
In de negentiende eeuw bonden studenten van de vereniging Vindicat Atque Polit hun mede-studenten, die dronken door de stad zwalkten, vast op een ladder om ze op deze manier naar huis te dragen.


4. Bier niet altijd pils is maar pils wel altijd bier.….
Bier is de verzamelnaam voor alle soorten bier, waaronder pils. Veel mensen denken dat bier en pils hetzelfde zijn maar er is dus wel degelijk verschil. Pils is vernoemd naar de stad Pilsen in Tsjechië. Hier brouwen ze dit drankje enkel door gebruik te maken van ondergisting. Pils is de meest geproduceerde biersoort en het meest gedronken biertje in Nederland.


5. Bier goed is voor de huid…..
Door 2 glazen bier toe te voegen aan het badwater wordt uw huid soepel en zacht. Ook mensen met een huidaandoening zullen een enorme verbetering van de huid ervaren na het wekelijks nemen van een bier-bad.