Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Celp The Seaweed Experience Single Islay Spirit

(0,0 / 5)
Celp The Seaweed Experience Single Islay Spirit
Het ontstaan van deze bijzondere spirit is een reis terug in de tijd. In de 17e eeuw werd whisky vaak illegaal gestookt voor eigen gebruik. Het Uisge Beatha was in die tijd een drank die door iedereen in Schotland gedronken werd. Het distilleren was dan ook een echte huisnijverheid die in menig huishouden plaatsvond. In die tijd waren er nog weinig doktoren in Schotland en kende het levenswater vaak ook een medicinaal gebruik. Net als overal in de wereld waren er in Schotland vrouwen die een ruime kennis hadden van het gebruik van planten voor medicinale doeleinden. Volgens overlevering was er ergens op de Schotse Hebriden een vrouw die de voor die tijd bijzonder hoge leeftijd bereikte van 99 jaar. Deze Schotse Iana McClannaghan bleek een geheim te hebben. Zij deed aan hekserij, maakte kruidendrankjes, gebruikte haar ruime kennis van planten om mensen te genezen en, volgens de overlevering, gebruikte zij ook vaak levenswater om haar kruiden en planten op te leggen. Haar geheim om gezond te blijven was een bepaalde zeewiersoort die zij liet "trekken" in een hoeveelheid Uisge Beatha. Omdat in die tijd alle whisky gestookt werd met turf, kon het nu niet anders dan een geturfde whisky zijn en wel een Bunnahabhain Staoisha.
Een van haar nazaten heeft ooit documenten ontdekt waarin beschreven is op welke plek zijn overgrootmoeder zeewier plukte. Deze Cameron Hendry is vervolgens op zoek gegaan naar de plek waar dat bijzondere zeewier groeide en is gaan experimenteren met de manier waarop Iana whisky maakte. De whisky met zeewier had volgens zijn overgrootmoeder een zuiverende werking op het menselijk lichaam. Uit dezelfde documenten heeft hij kunnen terughalen dat zeewier vooral goed was tegen aderverkalking en een verhoogde bloeddruk. Er zou een sterk genezende werking uitgaan van het gebruikte zeewier. In onze moderne tijd is bekend dat zeewier mineralen bevat, calcium, ijzer, jodium en grote hoeveelheden vitamine A(bètacaroteen), B-complex en vitamine C.
Zeewier is één van de rijkste natuurproducten als het gaat om het brede scala aan mineralen, sporenelementen, vitaminen en aminozuren. Al eeuwenlang oogst men overal ter wereld zeewier om als voedsel te gebruiken. In zeewier worden tijdens de groei anorganische mineralen uit het zeewater omgezet in organische mineraalzouten en aminozuren. Zeewier stimuleert de schildklier en verhoogt de ruststofwisseling, ook wordt het wel geadviseerd bij hart en vaataandoeningen. Hoe het ook zij, het zeewier van zijn overgrootmoeder is een gezonde toevoeging aan de ouderwetse turfgestookte jonge single malt.
€ 54,99
Fles
Huidige voorraad: 0

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
55% vol
Soort whisky
Overig
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Lichtgroen
Geur
Volle turf, ziltige tonen van de zee
Smaak
Vol, complex, ziltigheid, turf en houttonen.
Afdronk
Lange afdronk, veel kruiden met name zewier.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review