Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Laphroaig Triple Wood Islay Single Malt Scotch Whisky

(0,0 / 5)
Laphroaig Triple Wood Islay Single Malt Scotch Whisky
Laphroaig wordt gemaakt van zwaar geturfde gerst. Een deel daarvan wordt gemout op de eigen moutvloer en nog met de hand gekeerd. De rest komt van de naburige, zeer grote trommelmouterij in Port Ellen, die ook voor andere distilleerderijen op het eiland gerstemout produceert. De Select is samengesteld uit Laphroaigs die gerijpt zijn in nieuwe Amerikaans wit eiken vaten, Pedro Ximenez hogsheads, Oloroso sherry butts, Quarter Casks en ex-bourbon barrels.
Deze whisky is winnaar geworden in de categorie 'Beste Schotse Single Malt geturfd', tijdens de Dutch Whisky Awards 2013! De whisky heeft een drievoudige rijping op drie soorten vaten doorgaan. De eerste rijping is in Amerikaanse ex-bourbon vaten, vervolgens heeft de whisky op een selectie van vaten uit de 19e eeuw de tweede rijping ondergaan en tot slot in speciaal geselecteerde grote Europese Oloroso sherry vaten.
€ 52,99
Fles
Huidige voorraad: 0

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
48% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Krachtig & Rokerig
Kleur
Helder goud.
Geur
Fijn en zuiver, intens rokerig, medicinaal, aroma's van de zee - zilt en jodium, romig en tonen van sinaasappel verfraaien de aangename aroma's van de whisky
Smaak
Romig van vanille en fruit met een suggestie van sherry. Met een drupje water komen de meer complexe aroma’s van citrusvruchten en specerijen vrij en komt de romigheid van het Amerikaanse eiken sterk naar voren.
Afdronk
Vrij zoet met een zachte mengeling van rozijnen en abrikozen. Met een drupje water komt de rookturf naar voren en meer zachtere fruitige tonen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review