Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Port Askaig 8 Years Old

(0,0 / 5)
Port Askaig 8 Years Old
Port Askaig is de naam van een havenstadje (nu ja, dorp) aan de noordoostkust van Islay én sinds kort ook de naam van een nieuwe single malt whisky. Denk nu vooral niet dat Islay een nieuwe distilleerderij rijker is, het is Speciality Drinks Ltd. – de firma achter The Whisky Exchange van Sukhinder Singh – dat onder deze naam een single malt whisky uit Islay bottelt. Als je er de kaart van Islay bijneemt, zie je dat er zich in de buurt van Port Askaig maar één distilleerderij bevindt, Caol Ila. Alles wat onder het Port Askaig label wordt gebotteld, is dus in feite Caol Ila whisky.
8 Years Old is de jongste Port Askaig met leeftijdsaanduiding tot nu toe. Het is een warme en rokerige dram met tonen van onder meer kalksteen, zoethout en donkere turf. Zoals gebruikelijk maakt Specialty Drinks niet bekend van welke distilleerderij hij afkomstig is, maar we kunnen er gevoeglijk van uitgaan dat het weer om Caol Ila draait. De whisky is gebotteld op een sterkte van 45.8%.
Kleur: licht goud. Neus: aroma’s van citroenschilletjes, rokerige kolen en warme gerstemout. Smaak: tonen van kalksteen, sugar snaps en donkere turf, met zoetheid van honingraat en zoethout. In de afdronk heeft hij tonen van zeezout en zwarte peper, terwijl de rokerigheid langzaam afneemt.
€ 54,50
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Islay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
45.8% vol
Soort whisky
Single Malt
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review