Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Balvenie 21 Years Old Speyside Single Maltwhisky Port Wood

(0,0 / 5)
Balvenie 21 Years Old Speyside Single Maltwhisky Port Wood
e Balvenie distilleerderij, in 1892 gebouwd door William Grant, ligt ten noorden van de plaats Dufftown vlakbij Glenfiddich. De naam wordt ontleend aan het dichtbij liggende Balvenie Castle. Dit kasteel werd in de 13e eeuw door de MacGregor Clan gebouwd. "Bal" betekent thuis of boerderij, maar de betekenis van "venie" is onbekend. William Grant kocht tijdens het bouwen in 1893 tweedehands wash - en spirit stills van Lagavulin en Glen Albyn. Dit deed hij niet om geld uit te sparen maar hij wilde stills hebben, die hadden bewezen dat ze geschikt waren voor het produceren van goede whisky. Er staan nu negen stills met een zeer lange nek en worden met stoom gestookt. Een bijzonderheid is, dat men bij The Balvenie nog eigen moutvloeren gebruikt. Op deze vloeren wordt zo'n 15% voor eigen productie geproduceerd. Voor de malt bereiding gebruikt men water uit de Robbie Dubh-bronnen. En voor het koelen van de condensors wordt water uit de rivier de Fiddich gepompt. Voor de rijping van de malt gebruikt men bij Balvenie het meest bourbonvaten. Balvenie is een van de meest traditionele distilleerderijen van Schotland.
De Balvenie distilleerderij ligt ten noorden van de plaats Dufftown iets voorbij de distilleerderij van Glenfiddich. De naam is afkomstig van het nabijgelegen Balvenie Castle. Dit kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd de Clan MacGregor, helaas is er nu slechts een ruïne van het kasteel overgebleven. "Bal" betekent thuis of boerderij, maar de betekenis van "venie" is onbekend. Balvenie werd gebouwd door William Grant in de jaren 1982 en 1983. Zes jaar daarvoor bouwde hij een der bekendste distilleerderijen van Schotland, nl. Glenfiddich. Om de 21 jarige Balvenie Portwood te maken, wordt de oude maltwhisky, die op de bourbon vaten gerijpt heeft, overgestoken op vaten waar mooie oude port in heeft gerijpt. De Balvenie Malt Master keurt elke maand de vaten om er zeker van te zijn dat het rijke karakter van de portvaten wordt afgegeven aan de whisky en deze zich ook verbetert en ontwikkelt en de Balvenie whisky ook zijn originele karakter bewaart. Op de International Spirits Challenge 2005 is The Balvenie Portwood 21 Year Old onderscheiden met de Gold Medal.
€ 174,50
Fles
Huidige voorraad: 0

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Hooglanden
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Vol amber
Geur
Geraffineerd, romig, tonen van parfum en fruit (passiefruit), aroma's van rozijnen, honing, marsepijn en iets drogende tonen van noten.
Smaak
Fraaie aroma’s van bramen, rijpe nectarine, karamel, appel, honing vanille, rozijnen en licht gekruid met kaneel en nootmuskaat.
Afdronk
Lange en zachte afdronk terugkerende wijn en rijpe fruit aroma's met zachte tonen van honing en noten.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review