Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Writers Tears Marsala Cask Finish

(0,0 / 5)
Writers Tears Marsala Cask Finish
Writer’s Tears is een whiskey die terug in de tijd gaat en een ode wil brengen aan de tijd van vroeger, Een tijd dat ‘Pure Pot Still’ whiskeys de boventoon voerden in Ierland. Hoge kwaliteit en een groots geheim tussen de verhoudingen van gemout en ongemout graan en daar een perfecte balans tussen vinden. Deze Writer’s Tears is een vatting van zowel Single Malt en Pot Still, het resultaat is een whiskey met één van de hoogste scores in de toonaangevende ‘Whisky Bible’ van Jim Murray. Hoewel ‘Pot Still’ in Ierland groot was, is er in Ierland een aantal historische gebeurtenissen geweest waardoor het aantal distilleerderijen drastisch teruggelopen is, door deze drastische vermindering van distilleerderijen is ook het aantal ‘Pure Pot Still’ whiskeys verminderd, het merendeel van distilleerderijen begon immers blends en single malts te maken.
De meeste van de Ierse whiskeys worden drie keer gedistilleerd in tegenstelling to de schotse variant met uitzondering van Auchentoshan. Turf is schaars gebruikt in het mouten van het graan in Ierland hierdoor zijn vele finishes van Ierse whiskeys veel zachter in tegenstelling tot hun schotse varianten. Pure Pot Still is een methode van whiskey maken in Ierland waarbij een mix word gebruikt van gemout en ongemout graan, gedistilleerd in een pot still ketel, een vrij unieke Ierse methode. Het moet niet verward worden met een blended whiskey waarbij ongemout graan word gebruikt uit een kolommen distilleerketel en gemout graan uit een pot still ketel. ‘pure pot still’ is een whiskey gemaakt van gemout graan en ongemout graan via het distilleerproces in een pot still ketel. Pure pot still was eigenlijk een reactie op de belasting die de britse regering introduceerde in 1802 op malt whiskeys uit Ierland. Ierse whiskey werd met een export percentage van 90% van alle totale export van whiskey in de wereld gezien als een soort van melkkoe. De Engelsen hoopten op deze manier een aardig zakcentje binnen te kunnen halen. De belasting werd geheven over whiskey gemaakt uit gemout graan en de Ieren konden dit omzeilen door een groter percentage ongemout graan door hun distillaat te vermengen met een lager percentage gedistilleerd gemout graan. Dit resulteerde in een hele andere stijl van whisky en die werd bekend als ‘Pot Still Whiskey’ een stijl die later bekend werd als ‘de champagne van Ierse Whiskey’.
Writers Tears Florio Marsala

Een zeer gelimiteerde editie van de beroemde Writers 'Tears - Copper Pot whisky. Deze zeldzame, super-premium mix van Single Pot Still en Single Malt whisky's werd afgewerkt in 5 Marsala wijn 'hogshead' fusten van de Florio wijnmakerij op Sicilië. Deze drievoudig gedistilleerde, natuurlijke, non-chill filtered, niet-gerijpte whisky wordt gebotteld met een ABV van 45%, wat 5% sterker is dan Writers 'Tears - er wordt meestal op Copper Pot gebotteld.
€ 64,50
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Roemenië
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
45% vol
Soort whisky
Blended
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Koper
Geur
Rijk aroma van gouden siroop en boomgaardvruchten.
Smaak
Aanhoudende tonen van gekarameliseerde appel, nootachtige kruiden en honing in de wilde honing.
Afdronk
Volle fruitige afdronk.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review