Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kopke Port LBV 2013

(0,0 / 5)
Kopke Port LBV 2013
Het Kopke porthuis is in 1638 door Cristiano Köpke opgericht en exporteert wijn en port over de gehele wereld. De Kopke Portkelders bevinden zich in de Entreposto de Gaia waar de meeste kelders al sinds eeuwen zijn gevestigd. Hier ligt de port onder de meest gunstige omstandigheden op traditionele houten vaten door de jaren heen langzaam en in stilte te rijpen. Port dankt zijn naam aan de havenstad Oporto en wordt geproduceerd in de Dourovallei waar de spectaculairste wijnlandschappen ter wereld liggen met honderden terraswijngaarden op zeer steile hellingen. ’s Zomers is het er uitzonderlijk heet, ’s winters ijskoud. De Dourovallei werd al in 1756 afgebakend en is daarmee het oudste gereglementeerde herkomstgebied ter wereld. Port is een versterkte wijn en heeft een relatief hoog alcoholpercentage. Dit komt doordat tijdens de gisting alcohol wordt toegevoegd, waardoor het gistproces stopt en de wijn zijn restsuikers behoudt. Port is een blend van meerdere druivensoorten. Door het verschil in mengen en samenstellen hiervan ontstaat een diversiteit aan stijlen en smaken. Er bestaat dus niet één soort port, maar een hele serie.
Deze heerlijke LBV (Late Bottled Vintage) Port van het wijnhuis Kopke, wordt gemaakt van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz en Sousão druiven. Deze Port heeft een robijn-paarse kleur en een prachtig boeket van uitgesproken en levendige tonen van jam en zoet, rijp fruit. De smaakbeleving is vol en sensationeel met duidelijke, zeer rijke en sappige smaken van wild, donker fruit. De volle, sterke smaakbeleving resulteert in een gebalanceerde en lang aanhoudende afdronk. Deze LBV Port laat zich door zijn uitstekende balans tussen diverse, intense smaken uitstekend combineren met zowel hoofd- als nagerechten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie filet mignon met een perperkorstje of een kalfskoteletje/-karbonade met Bearnaisesaus, maar ook een cheesecake van chocolade en munt, een peer en chocolade tompouce of gewoonweg een kaasplankje, zijn perfect te combineren met deze bijzondere Port. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 12 graden Celsius.

LBV Port is in feite een variant op een Vintage Port. Waar een Vintage Port van uitzonderlijk hoge kwaliteit moet zijn en aan allerlei exceptionele eigenschappen moet voldoen en daarom maar gemiddeld drie keer per 10 jaar geproduceerd wordt, zijn de eisen voor een LBV Port ietwat minder streng. De naam Late Bottled Vintage geeft één van de verschillen al aan, namelijk dat een LBV Port langer op eikenhouten vaten wordt gerijpt dan een Vintage Port , namelijk 4 tot 6 jaar (in het geval van de Kopke LBV 2013 is gekozen voor 4 jaar) waar een Vintage binnen 2 jaar gebotteld moet worden. Daarnaast is een LBV Port na openen tot maximaal een maand houdbaar, waar een Vintage binnen 2 dagen gedronken moet worden. Tevens is een LBV Port in tegenstelling tot een Vintage Port minder geschikt om in een wijnkelder of wijnklimaatkast te bewaren, aangezien een LBV wél gefilterd wordt en een Vintage niet.

Tot slot moet een Porthuis dat een LBV op de markt wil brengen, deze declareren bij en goed laten keuren door het Instituto de Vinho do Porto. Dit gebeurt 4 jaar na de oogst tussen 1 maart en 30 september van dat jaar. De Port moet daarna tussen 1 juli van het vierde jaar na de oogst en 31 december van het zesde jaar na de oogst gebotteld worden. Door deze strenge eisen is de consument te allen tijde verzekerd van een uitstekende Port.
€ 16,99
Fles
Huidige voorraad: 0

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Portugal
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
20% vol
Soort port
LBV
Kleur
Rood
Geur
Aroma’s van cassis, bessen, pruim en chocolade.
Smaak
Gekenmerkt door fruitaroma’s zoals jamfruit en cassis, de tannine zijn mooi rond en zacht.
Afdronk
Verder heeft de wijn heeft een goede structuur afgerond met een schitterende, intense afdronk.
Wijn-spijs
Erg lekker bij: vleesgerechten, luxe kwarktaart met chocolade mint, peer en chocolade tompoes en kazen zoals camembert.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review