Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Kwazzelskruut Loil 0.35

(0,0 / 5)
Kwazzelskruut Loil 0.35
Kruidenbitter afkomstig uit Loil.
Toon Steenbreker, in zijn leven (varkens)beerhouder in Lkwazzelkruudoil, ging in die tijd dagelijks met zijn beer Bram op pad. Met Toon achter het stuur van de omgebouwde politiewagen, zijn eeuwige pruim in de mond en Bram, hitsig van het mooie vooruitzicht, bezochten ze varkenshouders in Loil en wijde omgeving. Daar vierde Bram zijn lusten bot op de zeugen. Toon kreeg een paar gulden voor de inspanningen van Bram en de varkenshouder had een maand of vier uitzicht op een uitbreiding van zijn veestapel. Geen vervoersverbod of andere zaken hielden Toon en zijn Bram tegen. Toon vroeg welk varkenshokdeurtje hij moest hebben en, hoe donker het ‘snachts ook was, Toon en Bram vonden elke zeug.

Na zijn werkzame leven stond Toon iedere middag, stipt om drie uur, bij café Hendriks voor de deur om een paar borreltjes en het laatste nieuws te halen. Toen de caféhouders Jan en Leo Hendriks een eigen kruidenbitter op de markt wilden brengen, peilde ze de mening van een kenner en werd Toon een proefborrel voor gezet. Na de eerste slok, riep Toon: “ podômme wa’n grei”. Leo en Jan wisten genoeg.
Een andere klant noemde een, in zijn ogen, vreemde snuiter steevast “rare Kwazzel”. Hiermee was de naam “Kwazzelskruut” geboren.
€ 9,75
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Nederland
Inhoud
350 CL
Alcoholpercentage
30% vol
Soort bitter
Kruidenbitter
Afdronk
Zacht, zoetige kruidenbitter met een eigen karakter!
Potdomme wa'n grei...
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review