Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Peeters
Kon. Wilhelminastraat 3
7031 AA WEHL

Openingstijden

Ma: 13.00 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Slijterij Peeters úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Peeters
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Domaine Marronniers Chablis

(0,0 / 5)
Domaine Marronniers Chablis
Marie-Noëlle & Laurent Ternynck maken al 20 jaar imponerende wijnen op hun kleine Domaine de Mauperthuis dat 8 km ten zuiden van Chablis ligt. Onlangs hebben ze ook wijngaarden in Chablis - Domaine des Marronniers - aangekocht om zo het aanbod in appellatie uit deze regio cmpleter te maken met wijnen uit Chablis. Laurent & Marie-Noëlle kunnen zowel witte als rode wijnen maken, iets wat je zeldenziet aan de noordgrens van de Bourgogne. Ze houden zich aan kleinere opbrengsten, gebruiken natuurlijke gisten voor de fermentatie, behandelen hun druiven met grote zorg en zijn zeer matig met het gebruik van sulfieten. Dit alles om hun filosofie "werken met respect voor het terroir en het milieu" kracht bij te zetten. De Ternyncks werken vooral op mineraliteit in hun wijnen, een aspect wat in dit deel van de Bourgogne te verwachten is.
De wijnstokken staan op een ondergrond van Kimmeridge (fossielen van oesters) in het hart van het historische productiegebied van Chablis. Les Malantes is de oudste wijngaard van het wijnhuis, aangeplant in 1976.

Beide vergistingen en de rijping vindt plaats op grote houten foeders van 4500 liter. De wijn wordt zo weinig mogelijk verplaatst om de expressie van het terroir zoveel mogelijk te behouden. Het totale wijnmaakproces duurt minimaal 12 maanden.

De wijn heeft een mooie gouden kleur met zilveren glinstering. De eerste aroma's hebben duidelijk een mineraal karakter: mirabelle en stukgeslagen oesterschelpen. De tweede aroma impressie is limoenen en vanille. In de mond herkent u een goede structuur met een duidelijke mineraliteit, een mooie afronding en een lange afdronk. Dit is een gastronomische wijn die zich nog verder zal ontwikkelen in de komende 10 jaar.
€ 16,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Chardonnay
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Wit
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review